Хиляди руснаци са се обадили на украинската гореща линия,  която

...
Хиляди руснаци са се обадили на украинската гореща линия,  която
Коментари Харесай

Киев: Близо 2000 руснаци са проучили условията за предаване

Хиляди руснаци са се обадили на украинската гореща линия,  която коментира изискванията за мобилизираните мъже да се предадат. Това написа " Дейли Мейли ", базирайки се на източници от Киев.

Андрей Ярсов, представител на военното разузнаване на Украйна, твърди, че за няколко седмици 2000 души са се обадили на " Искам да пребивавам " – горещата линия, която дава информация за евентуалто им предаване.

Някои от позвъняванията са от бойци, които към този момент са на фронта, а други от мобилизирани мъже. Трети още не са получили повиквателни, само че проучвали опциите.

Това идва след оповестяването на готовност за 300 000 съветски жители, оповестена от Путин.

Припомняме, че гт 21 септември, когато стартира мобилизацията в Русия, страната са напуснали към 600 000-700 000 души, Това оповестява сп. Forbes, базирайки се на събеседник в съветската президентска администрация. Друг източник, осведомен с оценките на Кремъл, е декларирал пред изданието, че близо един милион души са напуснали Русия от началото на мобилизацията.

Източникът на изданието отбелязва, че не е допустимо да се пресметна какъв брой от тези, които са напуснали страната, са отпътували с туристическа цел.

Според наличните данни повече от 300 хиляди души са напуснали Русия от началото на мобилизацията. От 21 септември до 4 октомври в Казахстан са влезнали 200 хиляди руснаци.Близо 69 хиляди души са влезнали в Грузия от 21 до 29 септември. От 21 септември до 3 октомври във Финландия са влезнали съвсем 66 хиляди руснаци. В Монголия от 22 до 28 септември са пристигнали 6268 руснаци. От 21 до 28 септември в Киргизстан са се записали 3526 руснаци, само че няма данни за влизането на руснаци не са известни.

Освен това след началото на мобилизацията някои съветски жители са отишли в Армения, Узбекистан, Таджикистан, Азербайджан, Турция, Египет и ОАЕ, само че няма открити данни за влизането на руснаци в тези страни.

В началото на септември, още преди оповестяването на мобилизацията, Росстат заяви, че от началото на 2022 година Русия са напуснали 419 000 души, което е два пъти повече от същия интервал на 2021 година Миграционният поток е съвсем 97 хиляди души спрямо нарастването от 114 хиляди души година по-рано
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР